Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Μαγνητιζοντας τις σκεψεις...



 Μπορεί ο μαγνητισμός να εμπίπτει περισσότερο στον κλάδο της φυσικής, ωστόσο δε μπορούμε να μην αναφερθούμε σε αυτό το "φαινόμενο", όπως το αποκαλούν οι ειδικοί επιστήμονες των social media, του μαγνητισμού αντικειμένων, σε άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, εκεί περίπου στις αρχές του γυμνασίου, όπου μάθαμε πως πολλά αντικείμενα έχουν μαγνητικό πεδίο, το οποίο έχει την ιδιότητα να έλκει άλλα αντικείμενα, συνήθως μεταλλικά. Από την έλξη αυτή, συνήθως προσδιορίζουμε και την έννοια "μαγνήτης". 

Ένα τέτοιο αντικείμενο που έχει μαγνητικό πεδίο, είναι και το ανθρώπινο σώμα...

Ναι, πολύ σωστά, έχουμε και μαγνητικό αλλά και ηλεκτρικό πεδίο...Αλλά, όχι τόσο όσο φαντάζεται κάποιος, ώστε να αρχίσουν να έλκονται αντικείμενα πάνω μας. Είναι τόσο μικρά τα επίπεδά του, που σαφώς δεν κολλάνε μέταλλα πάνω του. Εάν, υπήρχε μια περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο (λέω τώρα εάν), τότε όλοι όσοι έχουν μαγνήτες μέσα τους, θα έπρεπε να προσανατολίζονται παράλληλα με το γήινο μαγνητικό πεδίο. Δηλαδή, να πηγαίνουν όχι όπου θέλουν, αλλά μόνο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις (σαν ρομπότ). Δε θα αναφερθώ, στο ότι πολλοί μεγάλοι επιστήμονες, και ιδιαίτερα φυσικοί, έχουν αναλύσει το θέμα πως η ποσότητα που πρέπει να εισαχθεί, για να προκαλέσει μαγνητισμό, είναι σαφώς μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να χωρέσει σε μια σύριγγα, και πως σίγουρα θα ένιωθε κάποιος ότι έχει το "μέταλλο" μέσα του.

Εδώ λοιπόν, θα περάσουμε στο βιολογικό κομμάτι (πίσω στα δικά μας). Ένα αντικείμενο κολλάει πάνω σε ένα άλλο, αν απλά υπάρχει κάποιο συστατικό, το οποίο λειτουργεί ως "κόλλα". Μόνιμη, ή παροδική. Και θα πει κάποιος αμέσως, "Ναι, αλλά σε όσους κόλλησε το κέρμα, ή άλλο αντικείμενο, δεν είχαν κόλλα". Δεν είπαμε πως πρέπει να έχει απαραίτητα το κέρμα την κόλλα...Μπορεί να είναι στο δεύτερο αντικείμενο, δηλαδή το σώμα μας. "Ναι, αλλά δεν βάλαμε τίποτα, ίσα-ίσα καθαρίσαμε την επιφάνεια"...Ναι, καλέ μου άνθρωπε, αλλά έχουμε πει σε παλαιότερα μαθήματα μας, πως το σώμα μας παράγει πολλές ουσίες, και κάποιες από αυτές είναι οι υδατάνθρακες...Δε τα βλέπουμε, αλλά είναι εκεί. Σε αυτούς ανήκουν και τα λιπίδια. Και σίγουρα η περιεκτικότητα διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό. Επίσης, από μωρά παιδιά όταν θέλαμε να κολλήσουμε κάτι στα γρήγορα, χρησιμοποιούσαμε το σάλιο μας. Το οποίο περιέχει συστατικά που εμφανίζονται και σε άλλα υγρά του σώματος.. Ναι, σωστά φαντάζεστε, και στον ιδρώτα, και εννοείται σε πολλά άλλα.

Δεν αξίζει να αναφερθούμε σε θεωρίες περί του τι περιέχουν τα εμβόλια, καθώς έχουμε αναλύσει σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, ακριβώς τα συστατικά τους. Ωστόσο, θα πρότεινα να ξεκινήσουμε από τα βασικά, και θα δούμε πως πάντα, μα πάντα υπάρχει μια εξήγηση, του γιατί δεν περπατάμε παράλληλα με το γήινο μαγνητικό πεδίο.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...


Photo: BBC News


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου