Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Θεματα & Απαντησεις Πανελλαδικων εξετασεων 2012: Βιολογια Θετικης Κατευθυνσης

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις των θεμάτων στο μάθημα της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οδηγια Κεντρικης Επιτροπης Εξετασεων

Μετά από τη Βιολογία, λάθη παρατηρήθηκαν και στο μάθημα της Φυσικής Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης. Οδηγίες για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της φυσικής εστάλησαν από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου, καθώς και έγγραφο το οποίο κυκλοφορεί στο διαδύκτιο, φερόμενο από την ίδια επιτροπή, στο οποίο φαίνονται οι σωστές λύσεις στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πανελληνιες 2012-Βιολογια Γενικης Παιδειας Γ Λυκειου

Μετά από το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές κλήθηκαν σήμερα να εξεταστούν στα μαθήματα επιλογής. Τα θέματα των εξετάσεων χαρακτηρίστηκαν από βαθμιαία δυσκολία με ειδικές απαιτήσεις στην κριτική ικανότητα και ανάλυση.Δείτε τις εκφωνήσεις και τις απαντήσεις  των θεμάτων στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, καθώς και τα σχόλια από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, σχετικά με τα θέματα εκείνα τα οποία δημιούργησαν τις περισσότερες απορίες.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αληθειες & Μυθοι:Γενετικα τροποποιημενοι οργανισμοι

Γενετικά τροποποιημένη αγελάδα
Ένα από τα διαχρονικά ζητήματα της οικολογίας αλλά και της βιολογίας γενικότερα αποτελούν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Για πολλούς ο όρος αυτός είναι άγνωστος. Ας βοηθήσουμε λοιπόν τους αναγνώστες, θυμήζοντας τους πως ένας ενναλακτικός ορισμός είναι "μεταλλαγμένοι" οργανισμοί. Ποια είναι η πραγματική αλήθεια; Είναι βλαβεροί για τον οργανισμό μας και το περιβάλλον;

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μιτωση-Μειωση

Η διαιώνιση της ζωής, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία κάθε οργανισμού στηρίζονται στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. Τα κύτταρα πρέπει να διαιρεθούν, προκειμένου να δώσουν νέα, τα οποία με τη σειρά τους θα στελεχώσουν ένα νέο οργανισμό.